塞浦路斯王国

维基百科,自由的百科全书
跳到导航 跳到搜索
塞浦路斯王国國旗

塞浦路斯王国为中世纪晚期建立于塞浦路斯岛上的一个十字军国家,存续时间为1192年至1489年。其统治者是法国吕西尼昂家族

主要人口為信仰東正教希臘裔賽普勒斯人,但羅馬天主教徒掌握著權力和控制權。

歷史[编辑]

1191年,英格蘭國王理查一世第三次十字軍東征期間奪取了拜占庭帝國治下的塞浦路斯。之後,理查一世將塞浦路斯賣給了聖殿騎士團。聖殿騎士團因過度嚴厲的統治而引發了民變,理查一世將塞浦路斯又轉賣或送給了耶路撒冷國王呂西尼昂的居伊。1192年,居伊建立了塞浦路斯王國。[1]

塞浦路斯王国君主列表[编辑]

  1. ^ whatson-northcyprus.com. A Brief History of Cyprus - Byzantine Period (330 - 1191). whatson-northcyprus.com. [2022-05-05]. (原始内容存档于2020-10-08).