西方世界

维基百科,自由的百科全书
跳转至: 导航搜索

西方世界,也称西洋西方国家(Western World)、西方文化区,旧称泰西,在不同场合和不同时间有不同定义。但一般而言,它是指澳大利亚加拿大新西兰美国西欧北欧及部份南欧国家,如意大利西班牙,统治血统主要为白人;有时也包括东欧拉丁美洲、甚或俄羅斯以色列,因为这些国家文化和語一脉相承。

西方世界也是古代中国人中国为中心的一个地理概念,现代用法则与“西方世界”同义,明朝初期以婆罗洲汶莱中间为界,以东称为东洋,以西称为西洋,故过去所称南海、西南海之处,明朝称为东洋、西洋,且暹罗湾之海,称为“涨海”。

西方世界主要特徵為:人口多为高加索人种经济较为发达,各国完成工业革命的时间较早;主要以英語法語西班牙語等作為母語,文字多使用拉丁字母;政治上絕大部分均為民主國家;文化上多承傳悠久歷史古希臘古羅馬文化;宗教上多信仰基督宗教

参考文献[编辑]

参见[编辑]