维基百科:複製維基百科

维基百科,自由的百科全书
跳到导航 跳到搜索

翻版维基百科,也被称为维基百科的镜像网站,是完全或主要使用维基百科資訊的网站。网站信息可能来自一篇或多篇維基百科條目,有些網站內容萬年舊版從不更新,也有網站會隨維基百科跟進內容。有些翻版维基百科由機械人創建,無人检查資訊準確性。此類網站大多投放營利广告。

维基百科不得以自己为来源,因此翻版网站並非可靠来源,其信息不得加入维基百科。永遠不能用翻版網站查證斷言是否準確,或者判斷事物是否有關注度。條目外部链接亦不應列出此類網站。

編輯發現維基百科資訊不準確後,一般(但不總是)會將之刪除。许多恶作剧都市傳說始於维基百科,並且流傳至今。許多謠言几年後发现時,用搜尋引擎已能搜尋到幾十個網站了。有時编辑不知情,误把翻版网站当成可靠来源引用,讓虚假信息重回维基百科。

此外,一些信息来源乍看可靠,但直接引用或大部分内容明显改述自维基百科。條目不应该引用明顯源自维基百科的信息。