维基百科:維基百科人

维基百科,自由的百科全书
跳转至: 导航搜索
快捷方式
WP:EDIANS
WP:維基人

维基百科人英语Wikipedians),簡稱「維基人」,是為維基百科編寫條目的人。也有人說「維基百科編者」(Wikipedist)或「維基編者」是更恰當的稱呼,就好像其他百科全書(encyclopedia)的「編者」(encyclopedist)一樣。然而,以「人」字結尾是有作為團隊或社群一員的意涵。因此從這個觀點看,維基百科人是指活躍於維基百科社区活動的人。維基人指的範圍更廣,包括維基百科人與參與編輯的非註冊用戶,常常替代維基百科人的使用。中文維基百科人現已超過100萬(以註冊人數計算,英文則是840萬),且不包括眾多未註冊的匿名貢獻者。關於維基百科的更詳細統計資料,可以參見Wikipedia:统计。维基百科人的地域分布情况见Wikipedia:维基人分布图。目前中文維基百科有1,760,185位註冊用戶。

維基百科人列表[编辑]

按地域排列[编辑]

右侧的表格可以幫助找到與您來自或正處於相同地區的維基人。若要添加您所在的地区,请编辑模板Template:各地维基人列表

其他列表[编辑]

每個列表都是維基人自願報到的,並在某種程度上有助於維基的工作或維基人社群,所以快去報個到吧……

如果你有關於新列表的構想,請即刻在下面創建。不過同時,我們鼓勵大家花時間將維基百科內容歸類,而不是單純將自己歸類。

大頭相簿[编辑]

維基體驗[编辑]

維基初體驗[编辑]

維基中毒及維基誤用[编辑]

在維基成長[编辑]

後維基[编辑]

維基人社交聚會[编辑]

維基維護部[编辑]

維基娛樂部[编辑]

鄭重提示:維基不歡迎野蠻與破壞。

参看[编辑]

外部維基人團體[编辑]