阿勒曼尼語維基百科

维基百科,自由的百科全书
跳到导航 跳到搜索
阿勒曼尼語維基百科
Wikipedia-logo-v2-als.png
网站类型 网络百科全书
语言 阿勒曼尼語
持有者 维基媒体基金会
网站 http://als.wikipedia.org/
商业性质
注册 可選擇
推出时间 2003年11月13日

阿勒曼尼語維基百科是維基百科協作計劃的阿勒曼尼語(Alemannisch)版本,由維基媒體基金會負責。目前是各語言中排名第104的維基百科。計畫開始於2003年11月,到2011年11月有10,209條目。

特點[编辑]

方言版本轉換功能[编辑]

原先本計畫只有三種方言,後來因阿爾薩斯語維基百科計畫中止並且合併,21篇阿爾薩斯文也移到阿勒曼尼語維基百科。

由於阿勒曼尼語本身就有四種不同程度的方言,瑞士德語巴登方言(Badische Dialekte)(Badische Dialekte)、阿爾薩斯語施瓦本語(又譯為士瓦本語)。因此採用跟漢語版類似的方法,劃分成瑞士德語(Schwyzerdütsch)版、巴登方言(Badisch)版、阿爾薩斯語(Elsassisch)版和施瓦本語(Schwäbisch)版。只是跟漢語版在閱讀時選擇簡體繁體版本不同,而是從首頁就有四種方言的選擇欄位,不同方言使用者可選擇自己的所屬語言。系統是以巴登方言為一開始默认的使用版本。

因為各方言的差異,還建立各自的方言分類。例如阿爾薩斯文的分類(Artikel uf Elsässisch)就收錄有超過1800篇的條目。

參考來源[编辑]

外部連結[编辑]