吉爾吉斯自治社會主義蘇維埃共和國 (1920年-1925年)

维基百科,自由的百科全书
跳到导航 跳到搜索
Киргизская Автономная Социалистическая Советская Республика
吉爾吉斯自治社會主義蘇維埃共和國
苏维埃俄罗斯自治共和国
1920年-1925年
Flag of 吉爾吉斯自治社會主義蘇維埃共和國
旗帜
SovietCentralAsia1922.svg
1922年蘇聯中亞地圖,包括吉爾吉斯自治社會主義蘇維埃共和國的位置和範圍
首府奥伦堡
 • 类型蘇聯自治共和國
歷史 
• 成立
1920年
• 废除
1925年
前身
继承
俄罗斯苏维埃联邦社会主义共和国
阿拉什自治共和国
哈薩克自治社會主義蘇維埃共和國
今属于 哈萨克斯坦
 俄羅斯
 土库曼斯坦
 乌兹别克斯坦

吉爾吉斯自治社會主義蘇維埃共和國(俄語:Киргизская Автономная Социалистическая Советская Республика),是蘇聯1920年-1925年在哈薩克地區的自治共和國。因當時俄羅斯駐中亞的總督混淆了哈薩克族吉爾吉斯族,所以使用了吉爾吉斯作為哈薩克自治共和國的稱呼,事實上,現在的吉爾吉斯當時是突厥斯坦蘇維埃社會主義自治共和國一部分,在1924年中亞民族劃界後成為哈薩克自治社會主義蘇維埃共和國。1919-1922年间,当地发生哈萨克饥荒,半数哈萨克人死亡。